Multifunkční zavařovací hrnec Orava můžete využít jako klasický zavařovací hrnec, použít jej můžete i jako nádobu na ohřívání svařeného vína, grogu nebo čaje, díky stáčecímu kohoutu. Teplotu na hrnci můžete regulovat od 30 – 100 stupňů Celsia, nastavit si můžete i dobu zavařování a ohřívání od 20 do 120 minut. Při dlouhém programu se však nemusíte bát přehřátí, hrnec má autoregulaci a po uplynulé době se sám vypne. Při dosažení teploty vám navíc dá zvukový signál. Objem hrnce je 27 litrů. Pojme 11 kusů 720 ml sklenic nebo 32 kusů 370 ml sklenic. Zavařovací hrnec Orava ZH-27 je vhodný také pro přenos z místa na místo díky tepelně izolovaným rukojetím.
Také prahnete po zavařovacím hrnci, který vám vydrží dlouhá léta a pomůže vám uchovat dary vaší zahrady? Objednejte si jej na www.orava.cz!
Tip: Dejte sbohem klasickým nudným marmeládám, které zná každý. Co takhle třešňová marmeláda s čokoládou? Tady je recept!
Třešňová marmeláda s čokoládou
Ingredience:
1 lžička kyseliny citronové, 400 g cukru krystal, 1 balíček Gelfix 3:1, 1 tabulka čokolády na vaření, 1000 g vypeckovaných třešní
Postup:
Třešně umyjte, vypeckujte a rozmixujte. Gelfix si v misce smíchejte se 2 lžícemi cukru, do druhé misky si nastrouhejte nahrubo čokoládu na vaření. Třešně vložte do hrnce, promíchejte s Gelfixem a minutu povařte. Poté přidejte zbylý cukr, čokoládu a kyselinu citronovou a znovu přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 10 minut. Horkou marmeládou plňte suché sklenice, zavíčkujte a nechte zchládnout.