V obchodních centrech se soupeří o zákazníky nízkou cenou. Mnohdy je až tak nízká, že si jen stěží dokážete představit, jakým způsobem je daný produkt vyroben. Následně zjistíte, že po několika měsících potřebujete nákup zopakovat. Mimořádně levné věci jsou tak ve své podstatě příliš drahé.
Společnost Kolimax je v tomto ohledu úplně jiná. Na prvním místě je pro ně kvalita, a to jak používaných materiálů, tak i technologických postupů. Vyrobit kvalitní nádobí, které klientům nabídne dlouhodobý užitek, je pro majitele firmy otázkou osobního postoje. V případě, že si zařizujete kuchyň nebo jen hledáte vhodnou obměnu za nádobí, které dosluhuje, jste na správné cestě. „Málo kdo ví, že výroba nerezového nádobí má v České republice tradici již více než 40 let a firma Kolimax v této tradici úspěšně pokračuje. Již 14 let vyrábí nerezové nádobí té nejvyšší kvality ve svém výrobním závodě v Javorníku.“
České nádobí vysokých kvalit
Ve výrobním programu firmy Kolimax můžete najít několik řad nerezového nádobí, které se liší především designem, klasické i keramické pánve a tlakové hrnce Všechny ale spojují stejně kvalitní materiály a technologie použité při výrobě.
Nádobí je vyrobeno z vysoce kvalitní nerezavějící chirurgické oceli CrNi 18/10. Vnější strana nádob je kvůli snadné údržbě leštěna do vysokého lesku – vnitřek je potom naopak broušený. Broušený povrch je totiž pro vaření vhodnější – potraviny se při vaření nepřichycují, protože mají se stěnou hrnce menší styčnou plochu. Úchytky jsou potom odděleny tepelnými mosty, aby při standardním používání nepálily.
Vynikající akumulace tepla
U všech nádob můžete očekávat třívrstvé akumulační sendvičové dno, vyráběné technologií A-THERM INDUCTION, která zajišťuje naprosto optimální vlastnosti dna jak z pohledu jeho akumulačních schopností, tak rovinné stability při střídání teplot. Nestane se vám tak, že u pánve budete mít vypouklé dno, nebo že se vám bude nádobí na sklokeramických nebo indukčních deskách točit. Díky akumulačním vlastnostem pak můžete pokrmy vypínat s předstihem a ušetřit tak nemalé náklady spojené se spotřebou energie.
Pro jedinečný zážitek z vaření pak můžete vyzkoušet nádobí s keramickým povrchem na bázi skla CERAMMAX PRO. Tento povrch má vynikající antiadhezivní vlastnosti a umožňuje vařit a smažit jen s minimem tuku nebo úplně bez tuku.
Ještě je třeba dodat, že nádobí je vhodné na všechny typy ohřevu, včetně moderního indukčního ohřevu. Můžete jej používat do trouby i se skleněnými poklicemi, protože ty snesou až 300°C. Také nemusíte mít žádné obavy z umývání, nádobí můžete bez obav mýt i v myčkách nádobí.
Pokud vás zajímají i další informace o kvalitním českém nádobí, navštivte internetové stránky výrobce na adrese www.kolimax.cz