Horká lahůdka
Klíčem k vytvoření dokonalé chuti je kvalitní čaj. Proto zapomeňte na ty obyčejné z řetězcových supermarketů. Nejlepší volbou jsou sypané čaje, které vám nejen zachutnají, ale také prospějí vašemu zdraví, a to ne jen jako podpůrný prostředek k léčbě nachlazení.
Pokud si nejste jistí, po kterém sáhnout, vyzkoušejte například čaje značky English Tea Shop, které vás překvapí širokou škálou příchutí – od čokolády, vanilky, karamelu až k medovému keři a mangu. Navíc mají pestrobarevné krabičky a plechovky různých tvarů, které mají krásný design a ozdobí vám kuchyni. Další stálicí mezi kvalitními čaji je značka Ahmad Tea, která vám nabídne nejrůznější příchutě zeleného a černého čaje nebo čaj Twinings s bohatou tradicí.
Skutečné lahůdky si však můžete vytvořit z čaje i sami doma. Nechte se inspirovat dvěma recepty na čaj z odlišnýchkoutů světa a obohaťte se novými zážitky s chutí dálek.
Švédský čaj se šlehačkou
- 500ml polotučného mléka
- 3 lžičky černého sypaného čaje
- 1dl rumu
- 1 lžíce cukru
- 2 plátky pomeranče
- Mletá skořice
- Šlehačka
Mléko přivedete k varu a nalijte do konvice. Do té vložte černý čaj a nechte 5 minut louhovat. Přidejte rum, oslaďte a sceďte do sklenic či hrníčků. Ozdobte šlehačkou, pomerančem a skořicí.
Tip: Vyzkoušejte i karamelovou polevu, dodá čaji originální chuť.
Indický kořeněný čaj
- 500ml vody
- 2 lžíce pomerančového čaje Pekoe
- 1ks skořice
- 4 tobolky zeleného kardamomu
- 1 lžíce cukru
- 3ks hřebíčku
Do vody vložte kardamom, hřebíček, skořici a přiveďte k varu. Odstavte a nechte 10minut louhovat. Potom přidejte čaj a volitelně cukr. Směs opět přiveďte k varu a cca 5 minut ji nechte na mírném plameni vařit. Hotový čaj přeceďte do čajové konvice.