Vychutnejte si podzim v každém šálku horkého nápoje. Vyberte si nápoj v hlavní roli s čajem nebo si užijte kávové opojení. Inspirujte se recepty na oblíbené podzimní nápoje pro zahřátí a připravte je i pro své blízké.
Chai latté
Pokud se vám jen těžko vybírá mezi kávou a čajem, zkuste horký nápoj s názvem Chai latté. Jedná se o nápoj, který v sobě nese prvky čaje i kávy. K jeho přípravě potřebujete oblíbený černý čaj, který stačí uvařit s kořením. Přidejte do něj lžičku hřebíčku, lžičku kardamonu a 5 koleček čerstvého zázvoru a 3 kousky celé skořice. Následně si připravte vyšlehané mléko a podle chuti i cukr nebo med. Do třetiny hrnku dejte hotový silný kořeněný čaj, do zbytku mléčnou pěnu. Mléčnou pěnu můžete dozdobit mletou skořicí nebo skořicovým cukrem. Tento nápoj inspirovaný ajurvédou vás zahřeje a navíc posílí i vaši imunitu.
Horké jablko
Milovníci jablek ocení nápoj s horkým jablkem. Nejenže si jej v zimě můžete dopřát v restauracích, ale také na vánočních trzích. Zkuste si tento nápoj připravit i doma. Stačí, když do kastrůlku nalijete jablečný džus, přidáte jeden kus celé skořice, asi pět hřebíčků a lžičku citronové kůry. Svařte horký nápoj a podávejte. Pokud chcete horké jablko ozvláštnit můžete přidat malé množství rumu. Věřte, že tento nápoj vás zahřeje rychleji a snadněji než například klasické svařené víno.
Dýňová káva
Už jste slyšeli o dýňové kávě? Určitě víte, že existuje nespočet druhů kávy, ať už se jedná o mletou nebo zrnkovou kávu. Na chvíli však zapomeňte na obyčejné espresso a připravte si silnou kávu z kapslí. Dýni si omyjte, nakrájejte a připravte z ní jemné pyré. Nejrychleji jej připravíte, když dýni upečete na 180°C doměkka a následně rozmixujete tyčovým mixérem. Do vysoké sklenice dejte nejdříve dýňové pyré, poté přidejte našlehanou pěnu z mléka a nakonec vlijte silnou kávu z profesionálního kávovaru. Abyste neporušili jednotlivé barevné vrstvy, snažte se nalívat kávu po kraji sklenice a velmi pomalu. Dýňovou kávu ozdobte skořicovým cukrem nebo mletou skořicí.
Horká čokoláda
Zapomeňte na horkou čokoládu se sáčku, kterou stačí jen zalít vodou. Pro silnější a lepší chuť čokolády si rozpusťte oblíbenou tabulku čokolády ve vodní lázni. Může se jednat také o čokoládové kousky, které jsou určené na polevy. Do této horké čokolády přidejte koření podle chuti. Skvělou a ojedinělou chuť vytvoříte, když přidáte špetku chilli. Následně do čokolády přidejte smetanu na vaření a dozbobit můžete domácí šlehačkou. Na šlehačkovou pěnu se hodí kousky strouhané čokolády nebo klasické kakao.