Tři lákavé recepty z konvektomatu

Tři lákavé recepty z konvektomatu

Konvektomat je profesionální pomocník, který se hodí do restauračního zařízení, kavárny nebo také cukrárny, kde se podávají teplé pokrmy. Pomocí konvektomatu připravíte mnohé pokrmy lahodnější a zdravější než je znáte. Vyzkoušejte tyto ověřené recepty.

 

Grilovaná kuřecí křídla

K přípravě tohoto receptu potřebujete dvě balení kuřecích křídel. Ty omyjte a osušte. Dejte je do větší mísy a smíchejte s kořením. Přidejte grilovací koření, trochu soli, olivový olej a nechte chvíli odležet. Poté předehřejte konvektomat na 150° C a nastavte 50% vlhkost. Stačí, když konvektomat budete předehřívat zhruba 10 až 15 minut.

Poté kuřecí křídla rozložte na rošt, nechte zhruba 10 minut vařit, následně dalších 8 minut grilovat. Kuřecí křídla by měla zůstat křupavá, ale ne připečená. Připravte k nim studenou omáčku z majonézy a lžičky kečupu. Podávejte s čerstvým pečivem a zeleninovou oblohou nebo zeleninovým salátem.

 

Krůta s nádivkou

Oblíbeným a zdravým pokrmem je také krůta s nádivkou. Při pečení v obyčejné troubě se však maso může vysušit. Použijte tedy konvektomat a využijte jeho výhody. Krůtu nejdříve omyjte, očistěte a zabavte křídel. Poté potřete bylinkovým máslem, které získáte smícháním rozpuštěného másla, pokrájené petržele, tymiánu a čerstvého rozmarýnu. Pořádně osolte i zevnitř a prsa nařežte.

Do vzniklých otvorů vložte také části bylinkového másla a zbytek vetřete i dovnitř krůty. Nádivku si připravte z rohlíků, uzeného boku a koření. Tu poté vložte dovnitř a opět předehřejte konvektovmat. Ideálně dejte péct přes noc na 80° C a 30% vlhkosti. Poté dopečte dokřupava, zhruba posledních 20 minut na 150° C na vlhkost 50%.

 

Grilované koleno v konvektomatu

Skvělým a jednoduchým receptem, se kterým vám pomůže konvektomat, který dokáže pokrm upéct lépe než trouba nebo gril je vepřové koleno. Nejprve jej omyjte a naložte do marinády. Tu si připravíte z vody, soli, nového koření, pepře, bobkového listu a jalovce. Přidat můžete lžičku majoránky, tymiánu a také přidejte půl lžičky octa. Koleno naložte alespoň na 24 hodin a poté jej vložte do konvektomatu.

Pečte jej zhruba dvě až tři hodiny na 150° C a 50% vlhkost. Na několik posledních desítek minut zvyšte teplotu na 200° C, aby bylo koleno nejen měkké a propečené, ale také křupavé. Podávejte s čerstvým pečivem, jako přílohu vytáhněte z lednice nakládané okurky, feferonky a nastrouhejte čerstvý křen.

Až tedy budete pořizovat gastro vybavení do vašeho podniku, konvektomat vybírejte jako první, obavy, že byste ho nevyužili, mít rozhodně nemusíte.




Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.