Není ročník, jako ročník. Vinaři, sommeliéři a milovníci božské révy, buďte na pozoru! Právě se vám představuje ten nejlepší VÝBĚR ze Španěl. Každý, kdo alespoň trochu vínu rozumí, moc dobře ví, že Španělsko drží celosvětově v žebříčcích ta nejlepší umístění, co do kvality i chuti.
Přestože většina Čechů jsou patrioti, ve vkusu vín to rozhodně neplatí. Červené víno je doménou vinic, kde slunce v podstatě nezapadá a vzduch je zde provoněn bylinami a soli přímořského rázu. Nejlepší španělská červená vína jsou charakteristická svou plností, ovocnou chutí a příjemnou tříslovinkou. Díky ideálnímu teritoriu a vhodným klimatickým podmínkám patří mezi světovou špičku. Neváhejte si je užít i vy.
Poškádlete chuťové buňky
Kvalitní španělské víno už není díky gourmet shop eDelikatesy nedostupné. Znalci, stejně jako začátečníci, mohou poškádlit vlastní chuťové buňky a zažít na vlastní kůži, jak chutná vinná réva z jižních svahů země, pro niž jsou charakteristické flamengo a korida. Mezi nejoblíbenější se řadí vína z oblastí Rioja, Ribera del Duero a Priorat. Poslední dobou ovšem znalci vín čím dál tím více oceňují specifika nových vinařských oblastí jako Tenerife, Pla de Bages či Ronda.
Chybu neuděláte s lahodným Izadi, Crianza, D.O. Rioja. Lahodné víno leskle rubínové barvy, které se vyznačuje bohatou a aromatickou vůní s vyváženými tóny červeného ovoce, lékořice a koření. Na pozadí lze cítit lehké kouřové aroma. Víno je velice elegantní na patře s dlouhým dozněním, které přivádí zpět květinové a ovocné vzpomínky.
Vína zrající roky
Pro slavnostní okamžiky se dobře hodí i Luis Caňas, Gran Reserva, D.O. Rioja., které má velmi výrazné aroma a připomíná ovoce nakládané v likéru, sušené ovoce, čokoládu nebo černé olivy. Oficiální označení „Gran Reseva (Rioja)“ znázorňuje pětiletá vína, zrající dva roky v dubových sudech a poté tři roky v láhvi.
Pokud byste víno z eDelikatesy.cz rádi využili jako dárek, nelze než doporučit Dominio de Atauta, Dominio de Atauta, D.O. Ribera del Duero, podle kterého se jmenuje celé vinařství. Je vyráběno podle tradičních postupů a zraje 18 měsíců v dubových sudech. Toto kvalitní červené víno třešňové barvy je pěstováno v nadmořské výšce mezi 950 a 1000 m n. m. Během sklizně je navíc rozdíl teplot mezi dnem a nocí okolo 25 °C, což vede k výborné zralosti vína. Doporučujeme servírovat při teplotě 16 °C. Ideální k masu, zvláště pečenému jehněčímu a kůzlečímu, houbám, rýži, zvláště pokrmům s masem, jako paella a jakémukoli jídlu ochucenému černými lanýži.