Medovina se řadí mezi nejstarší slovanské alkoholické nápoje. V poslední době zájem o medovinu pomalu upadal, ale nyní již opět zájem o tento kvalitní alkoholický nápoj opět vzrůstá. Především je zájem zvýšený o kvalitní medoviny bez ovocných sirupů, které v medovině rozhodně nemají co dělat.
Kvalitní medovina je vyráběna studenou cestou
Výroba studenou cestou zajistí také, že veškeré prospěšné látky z medu jsou zachovány. Pokud si takovou medovinu ohříváte musíte dát pozor, aby jste nepřesáhli teplotu 60 °C a nepoškodili. Díky nim působí jako antibakteriální/antiseptický činitel.
Kromě této vlastnosti je medovina prospěšná vysokým obsahem různorodých stopových prvků, jejich přesná kombinace záleží na druhu květů, které včely při tvorbě medu navštívili.
Františkánská medovina – klenot mezi medovinami
Františkánská medovina se poprávu řadí mezi nejkvalitnější medoviny vyráběné u nás. Je vyráběna studnou cestou, při které neztrácí drahocenou chuť a obsah prospěšných enzymů. Díky této výrobě působí Františkánská medovina pozitivně na váš imunitní systém, protože si zachová všechny užitečné látky obsažené v medu. Františkánská medovina se vyrábí s původní medovou chutí, ale také s mnoha jinými doplňujícími ochuceními. Františkánské medoviny můžete sehnat s příchutěmi višně, skořice, mandlí i příchuť bylinek s chmelem.
Více informací o kvalitní medovině a kompletní sortiment Františkánské medoviny naleznete na www.cajman.cz.