Hřebenů a kartáčů existuje hned několik druhů. Pokud si myslíte, že je jedno, jaký používáte, jste na velkém omylu. Na druhu hřebenu totiž hodně záleží. Pokud váháte, jaký hřeben či kartáč vybrat, stačí si přečíst právě tento článek. Připravili jsme pro vás přehled hřebenů a kartáčů a jejich správného využití.
Klasický hřeben
Klasický hřeben poznáte na první pohled. Má jednu řadu zubů, které od sebe dělí delší mezera. Tento typ hřebenu je ideální pro rozčesávání zejména mokrých vlasů. Pokud byste totiž používala hřeben s hustšími zuby, mohla byste tím vlasy polámat. Dobrým společníkem vám může být hřeben Herkules 1050/7.5.
Tupírovací hřeben
Od klasického se liší větší hustotou zubů. Tento typ hřebenu je určen pro tupírování vlasů a je také pomocníkem při tvarování účesu. Nikdy ho nepoužívejte k rozčesávání! Vlasy byste si mohla polámat. S tímto hřebenem také snadno vytvoříte pěšinku. Naším tipem pro vás je hřeben PROFA 40, který má i několik zubů na konci, které slouží právě ke snadnému vytváření účesů.
Kulatý kartáč
Tento byste rozhodně měla mít, pokud si vlasy často vysoušíte a potřebujete vytvořit objem. Kulatý kartáč můžete využít i pro běžné česání. Není ale příliš vhodný pro dlouhé vlasy, protože může docházet k jejich zacuchávání. Pokud chcete to nejlepší, pořiďte si tento speciální profesionální kartáč s prasečími štětinami. Vlasy v něm krásně drží!
Plochý kartáč
Plochý kartáč byste měla používat, pokud máte dlouhé nebo husté vlasy. Česání s ním je snadné a k vlasům šetrné. Kartáče není vhodné používat na mokré vlasy.
Tip – všechny druhy kartáčů a hřebenů je možné výhodně koupit v obchodě www.puls.cz