Pokud jste si jako většina Čechů dali jako novoroční předsevzetí dostat se do formy, jistě narážíte na problém, jak v dnešní hektické době jíst zdravě, a netrávit přitom celé večery přípravou jídel na další den. Jistě, jistým řešením je, objednat si krabičkovou dietu a nechat si vozit krabičky do práce, ale málokdo má na to dostatek finančních prostředků.
Hledáte-li způsob, jak si chutná a zdravá jídla připravit doma, máme pro vás pár tipů na pomocníky, kteří vám ušetří spoustu práce a díky novým technologiím vám pomohou připravit kvalitní zdravá jídla, která neobsahují žádný přidaný tuk.
Pomalý hrnec
Název se jistě neshoduje s úvodem článku. Ale pomalý hrnec nemá své jméno proto, že by příprava v něm trvala dva dny. Pomalý hrnec je velmi oblíbeným kuchyňským pomocníkem v Americe. Kde je k dostání již více než 80 let. V dnešní době zažívá vaření v pomalém hrnci renesanci a už i u nás je běžně k dostání.
Výhody vaření v pomalém hrnci:
-
- Snadné čištění a údržba
- Zachová chuť a nutriční hodnoty potravin
- Šetří čas
- Zvládnou v něm vařit i naprostí začátečníci
- Žádný přidaný tuk
Přemýšlíte nad pořízením pomalého hrnce? Podívejte se nejlepší pomalé hrnce v této recenzi. Na internetu také najdete spoustu zdravých receptů a tipů, co všechno se dá v pomalém hrnci uvařit. Pod názvem crock-pot recipes (nebo slow-cooker recipes) jich najdete obrovské množství například na Pinterestu.
Horkovzdušná fritéza
Nechcete se ani při dietě vzdát chutě smažených jídel? V tom případě je báječným řešením pořízení horkovzdušné fritézy. Na pořízení fritézy nešetřete, pečlivě si prostudujte recenze horkovzdušných fritéz, abyste pořídili opravdu takovou, která vám pomůže připravit jídlo, které bude zdravé a nebude plavat v litrech oleje. Již dávno neplatí, že slovo zdravé a fritování nejdou dohromady. Pokud se snažíte šetřit nejen kalorie, ale i čas, vyberte takovou, jejíž komponenty lze mýt v myčce nádobí. V horkovzdušné fritéze nemusíte připravovat pouze slané pokrmy. Pomůže vám s přípravou sladkých pokrmů, ovocných a zeleninových dobrůtek, některé fungují i jako elektrický wok.
Největší výhodou horkovzdušných fritéz je to, že k přípravě jídel nepoužívají žádný, nebo téměř žádný tuk. Nedochází tak k přepalování tuků, které doprovázel typický zápach provázející smažení klasickým způsobem. Nejen, že si připravíte velmi chutné jídlo, ale pomůžete tak svému kardiovaskulárnímu systému, při dlouhodobějším používání vám tyto přístroje pomohou snížit hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, a tak se vám investice do jejich pořízení vyplatí hned několikanásobně.