Co budete potřebovat?
Na čtyři skleničky si připravte:
Na korpus:
- 70 g máslových sušenek
- 2 lžíce povoleného másla
Na krémovou náplň:
- 120 g jahod
- 1 vaničku krémového sýra (typu Philadelphia)
- ½ hrnku + 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- Pár pokrájených jahod nebo jiného ovoce na ozdobu
Jak postupovat
Podle toho, jak hrubý korpus chcete, sušenky buď rozmixujte v mixéru pro jemnější variantu nebo rozdrťte vidličkou pro hrubší variantu. V každém případě je poté smíchejte s máslem, aby vznikla kompaktní hmota. Tu rovnoměrně rozdělte na dno skleniček a vložte na chvíli do lednice.
Jahody s jednou lžící cukru vložte do mixéru a rozmixujte na pyré. Ručním mixérem pak rozmixujte sýr, cukr a vanilkový extrakt a přidejte jahodové pyré. Krátce mixujte, než se obě směsi spojí.
Směs navrstvěte na vrstvu ze sušenek, rovnoměrně do každé sklenice. Navrch poklaďte pokrájené jahody nebo jiné ovoce dle chuti. Nechte ztuhnout přes noc v lednici.
Tip: Kromě toho, že je tento letní dezert opravdu vynikající, může být také neuvěřitelně levnou variantou klasického cheesecaku. Stačí se podívat do letáku Penny, kde najdete mnoho z těchto ingrediencí v akci a v kombinaci s vlastnoručně nasbíraným ovocem získáte výhodnou sladkou svačinku.